tiistai 11. huhtikuuta 2017

karkkipaperipussukka

Ompelin testimielessä karkkipaperipussukan ja halusin kokeilla sopiiko tällaisen pussin ompelu alakoulun opetukseen. Pussi oli äärimmäisen helppo tehdä ja täten voin nyt jo tekstin alkuun todeta, että tämän pussin voi hyvin tehdä myös lasten kanssa. Ompelemani pussi on tehty Daim-jäätelöpapereista.

Pussin ompeluun tarvitset:
15 cm vetoketju
karkkipapereita/jäätelöpapereita
vuorikangas 17 cm x 32 cm
kontaktimuovia (tai kristallimuovia) 17 cm x 32 cm 

1. Leikkaa kankaasta ja muovista vetoketjuun verraten sopivan kokoiset palat. Huomaa, että pituussuunnassa pussin on oltava kaksinkertainen (pussin etu- ja takapuoli). Asettele karkkipaperit kontaktimuoville siten, että ne peittävät muovin kokonaan. Huomaa, että pussi taittuu keskeltä, joten karkkiparien suunta on mietittävä tarkasti. (Kristallimuovi soveltuu pehmeämpänä materiaalina paremmin pussin tekoon, mutta myös käyttämäni kontaktimuovi toimii.)

Huomioi paperien asettelu kontaktimuoville, jotta tekstit menevät valmiissa pussissa oikeaan suuntaan.
Vuorikangas ja päälikangas ovat samankokoiset.
2. Huolittele vuorikankaan reunat siksak-ompeleella.


3. Aseta päälikangas ja vuorikangas oikeat puolet vastakkain ja aseta niiden väliin puoliksi avattu vetoketju. Neulaa ja ompele kiinni. Ommellessa kannattaa käyttää vetoketjupaininjalkaa.



4. Käännä sitten päälikankaan alareuna vetoketjun toista reunaa vasten, kankaan oikeat puolet vastakkain. Tee samoin vuorille. Neulaa kankaat kiinni vetoketjuun ja ompele.


5. Taita pussi niin, että vetoketju on keskellä. Aseta vetoketjun päät kohdakkain. Käännä saumanvarat vuorin puolelle ja ompele sivusauma. Ompele toinen sivu samalla tavalla, mutta jätä vuorin puolelle reilu kääntäaukko. Karkkipaperit ja muovi ovat materiaaliltaan melko jäykkää, joten isomman aukon kautta ne saa helpommin käännettyä. Käännä pussi oikein päin. Neulaa vuorin aukko kiinni ja ompele.

Valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti